Mega platen en cd beurs Utrecht

Mega Platen en CD Beurs – Jaarbeurs Utrecht

47ste Mega Platen & CD Beurs: De opmars van de vinylplaat

Vinyl is terug van nooit weggeweest op de Mega Platen & CD Beurs. Vinylliefhebbers uit de hele wereld weten hun weg te vinden naar de Beurs der Beurzen op het gebied van het zwarte goud. Op zaterdag 8 en zondag 9 april treffen verzamelaars van vintage grammofoonplaten of nieuw geperst vinyl elkaar in de Utrechtse Jaarbeurs, waar veel van de ruim 500 stands en 12.500 m2 vloeroppervlak gewijd zijn aan de goede oude en toch weer superhippe grammofoonplaat.

Vele muziekliefhebbers zien de vinylplaat als het beste geluidsmedium dat er ooit bestaan heeft. Een mooie platencollectie gaat nooit verloren. Anderen beschouwen de langspeelplaat als een lifestyleproduct; een onmisbaar onderdeel van het moderne interieur of een fraai artefact waarmee je smaak, stijl en liefde voor muziek kunt uitdragen. Feit is dat de vinylplaat in de afgelopen twintig jaar een enorme comeback heeft doorgemaakt, van een beproefd medium met een select groepje doorgewinterde liefhebbers naar een nieuwe manier om muziek voor een groeiend publiek uit te laten stijgen boven de teleurstellende klank van sterk gecomprimeerde mp3-bestandjes of streamingkwaliteit.

Vinyl klinkt warmer, een grammofoonplaat ligt lekker in de hand en het artwork komt mooier uit op een zorgvuldig ontworpen (klap)hoes. Internationale platenlabels als Sundazed, Back To Black en Music On Vinyl spelen in op de groeiende vraag naar maagdelijk vinyl.

Internationaal is er veel lof en aandacht voor de vinylhemel die de Mega Platen & CD Beurs is. De Sunday Times (UK) besteedde 26 april jl. twee pagina’s aan de beurs en website thequietus.com (UK) roemde de “verzengende, lichtelijk bedwelmende dagdroom” die een rondgang op de beurs bij de liefhebber teweeg kan brengen.

De platenverzamelaar van nu voldoet allang niet meer aan het stereotype van de onverzorgde oudere man met het flodderige linnen tasje om zijn schouder. Fanatieke platenjagers mengen zich met vrolijke dagjesmensen die zich tussen gelijkgestemden in de vinyldroom willen wentelen. Steeds meer vrije vogels, jonge vrouwen en hippe danstypes zijn hier op zoek naar dat ene plaatje dat hun leven leuker en spannender gaat maken. Kom gerust naar de Mega Platen & CD Beurs, want hier staat de vinylplaat altijd in het zonnetje en krijgen bijzondere, onafhankelijk uitgebrachte of juist in grote oplage geperste platen de aandacht die ze verdienen. Vinyl is, net als diamanten, voor altijd.

Mega Platen & CD Beurs 8 & 9 april 2017 in Jaarbeurs Utrecht

  • Zaterdag 8 april van 9.00 tot 17.00 uur
  • Zondag 9 april van 10.00 tot 17.00 uur
  • Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6 te Utrecht
  • Entreeprijs: aan de kassa 14 euro per persoon
  • Voorverkoop 12,50 via www.recordplanet.nl
  • Kinderen tot en met elf jaar gratis
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on Google+0