Platenbeurzen

Platenbeurzen

Sinds het ontstaan van de platenindustrie eind 19e eeuw zijn er steeds meer beurzen gekomen waar mensen hun vinyl verkopen of uitwisselen. Na een kleine inzinking gedurende de jaren 90 is er weer een toename ontstaan in het aantal platenbeurzen. Op de beurzen zijn alle soorten platen te koop, zowel de lp als single kan er worden bemachtigd. De keuze is meestal groot wat betreft de muziekstijlen en het type artiesten. Vaak zijn er meerdere kraampjes te vinden met bakken met aanbiedingen, maar ook de collector’s items ontbreken niet.

De grootste platenbeurs ter wereld wordt twee keer per jaar (april & november) gehouden in de jaarbeurs in Utrecht. Op de mega platen & cd beurs komen ieder halfjaar duizenden muziekliefhebbers af, die kunnen genieten van de duizenden kraampjes met vinyl, cd’s, merchandise en meer. Er zijn daarnaast optredens van artiesten, speciale quizzen, exposities en boekpresentaties.

Hier vind je een overzicht van landen waar wij informatie over beurzen van aanbieden. Data en tijden die op onze website staan kunnen wijzigen, kijk daarom altijd even op de site van de organisatie om er zeker van te zijn dat de platenbeurs doorgaat. Heb je een suggestie voor een beurs of een opmerking neem dan contact met ons op via onze contactpagina.

Platenbeurzen Nederland

Platenbeurzen België

Platenbeurzen Duitsland

error: Inhoud is beschermd!