Platenhoezen Jaren 10

Midas Fall - Wilderness

Midas Fall – Wilderness

Op het tweede album van Midas Fall brengen de post-rockers hun elektronische muziek terug in het aanstekelijke geheel, dat vooral de schoonheid van Elizabeth Heaton’s stem toont. De hoes weet met zijn beperkte kleurgebruik het muzieklandschap van de band tevoorschijn te toveren. Het ontwerp is afkomstig van de Amerikaanse kunstenaar en schrijfster Donna Snyder.


Sankt Otten - Engtanz Depression

Sankt Otten – Engtanz Depression

Sankt Otten is een Duits instrumentale muziek duo dat elektronische muziek maakt, met invloeden vanuit de Berlijnse school, ambient en triphop. Hun achtste studioalbum Engtanz Depression gaat wat dieper in op de progressieve kant van hun muziek, met piano melodieën en gitaarklanken.


Edamame - Ochre

Edamame – Ochre

De band Edamame is vernoemd naar de welbekende groene sojabonen, vooral populair in de Aziatische cultuur. De naam is verbonden aan de Amerikaanse muzikant Ed Harris. Hij begon in verschillende metal bands, waar hij na jarenlang toeren afscheid van nam. Daarna begon hij te werken aan een grote collectie ambient en elektronische muziek. Voor zijn tiende album Ochre deed hij inspiratie op tijdens een trip naar Guatemala. Hij verzamelde geluiden uit de natuur van onder andere vogels, bomen, wind en mensen. Het resultaat is een door culturen en natuur beïnvloed album. Naast de muziek ontwierp hij ook zelf de hoes, waarin de verschillende elementen uit zijn muziek naar voren komen. Het okerkleurige landschap, de bomen en de nachtelijke lucht, een schitterende hoes.


Melanie De Biasio - Blackened Cities

Melanie De Biasio – Blackened Cities

Melanie De Biasio is een Belgisch-Italiaanse zangeres die opgroeide in Charleroi. Na deel te hebben uitgemaakt van verschillende rock en jazz bands volbracht ze haar studie aan het Koninklijk Conservatorium Brussel. In 2007 bracht ze haar eerste album uit, waarna in 2013 de opvolger verscheen. Blackened Cities is een EP die bestaat uit één nummer en haar gevoel laat doorschemeren in de foto van Stephan Vanfleteren. De veelgeprezen fotograaf staat bekend om zijn sobere zwart-wit foto’s. Blackened Cities staat voor het verval van de industriesteden, zoals Charleroi op de foto. Een foto waarin de treurigheid in het verval van de stad terug te zien is, door het zwart en wit en de vlagen licht die bepaalde gebouwen uitlichten.


PAUW - Macrocosm Microcosm

PAUW – Macrocosm Microcosm

De succesvolle Nederlandse psychedelische en spacerock band PAUW bracht in 2015 het debuutalbum Macrocosm Microcosm uit. De dromerige sferen van het album komen perfect tot leven met de fraai uitgewerkte hoes, waar we het viertal op een verre planeet in de cosmos zien staan.


The Flashbulb - Compositions for Piano

The Flashbulb – Compositions for Piano

De Amerikaanse moderne jazz en elektronische muzikant Benn Jordan werkt onder verschillende synoniemen. Onder de naam The Flashbulb kent hij successen met zijn elektronische muziek en piano composities. Dit laatste instrument maakt hij in volle glorie hoorbaar op het album Compositions for Piano. Naast de rustgevende muziek biedt de hoes een kijkje in hoe door middel van het gebruik maken van schaduwen en lijnen een piano onder de aandacht kan worden gebracht.


I Talk to Strangers - I Talk to Strangers

I Talk to Strangers – I Talk to Strangers

I Talk to Strangers is een in de zomer van 2014 opgericht pop-rock duo, waarbij harmonieën en melodieën hand in hand gaan. Hun eerste EP verscheen dit jaar en bevat zowel alternatieve rock, pop als indie tracks. De hoes werd ontworpen door de Russische grafisch designer Denis Rekun. Zijn getekende werken kenmerken zich door de elementen uit een stripboek en het gebruik van veel ronde lijnen. De kleuren spelen een bepalende rol, zo ook in deze compositie. Hoe de boot de ondergang tegemoet ziet en de nacht neerdaalt op het geheel.


Vampire Weekend - Modern Vampires of the City

Vampire Weekend – Modern Vampires of the City

Op het derde album van het Amerikaanse Vampire Weekend slaat de band een andere weg in dan de twee voorgangers. De hoes is gemaakt naar aanleiding van de mistigste dag in de geschiedenis van de stad New York. De foto is afkomstig uit 1966 en gemaakt door Neal Boenzi. Op de dag zelf kwamen minimaal 169 mensen om het leven en sommige berichten vermelden zelfs het aantal van 400 mensen. Door de giftigheid van de mist werden alle bewoners gevraagd om de ramen dicht te houden.


New Cool Collective - Electric Monkey Sessions

New Cool Collective – Electric Monkey Sessions

Het Nederlandse muziekgezelschap New Cool Collective heeft zich gedurende de jaren door verschillende muzikale stijlen heen gewerkt. Op Electric Monkey Sessions zijn het de invloeden vanuit Afrika die hun intrede doen in de jazzmuziek. De hoes werd ontworpen door de Amsterdamse kunstenaar Emanuel Wiemands. Het ontwerp loopt door in de binnenhoes en draagt bij aan de sfeer van het album en de muzikale invloeden.


Gorillaz - Plastic Beach

Gorillaz – Plastic Beach

Het derde album van de virtuele grootheden Gorillaz kent samenwerkingen met een groot aantal artiesten. Tristan Oliver is verantwoordelijk voor het viertal foto’s, die de Plastic Beach in de schijnwerpers zetten. Door verschillende belichtingen zijn de dag, avond, zonsondergang en nacht te zien. Het eiland is te vinden in de grote oceaan en bestaat uit afval dat mensen in de zee hebben gedumpt.


The National – Trouble Will Find Me

De succesvolle indierockband The National bracht in 2013 hun zesde studioalbum uit. Het album werd positief ontvangen en is het vervolg op High Violet uit 2010. Het ontwerp van de hoes is afkomstig van Bohyun Yoon. Tijdens een tentoonstelling in 2003 lagen een naakte man en vrouw op de grond met verschillende spiegels verdeeld over hun lichaam. Hierdoor werd een parallel ontwikkeld tussen de moderne wetenschap en de consequenties van plastische chirurgie.


Snowmine - Dialects

Snowmine – Dialects

De psychedelische rit van Snowmine’s Dialects gaat in een wat rustigere rit verder dan op voorganger Laminate Pet Animal. Gewichtloosheid is wat de band in de hoes verwerkte, met het ontwerp van een Russische jongeman. De kracht van de afbeelding zit hem in het vreemde aangezicht en het minimale kleurgebruik.


Bonobo - Black Sands

Bonobo – Black Sands

Black Sands is het succesvolle vierde album van de Engelse muzikant en producer Simon Green. Op de hoes is een foto te zien van Derwentwater, een meer in het Noord-Westen van Engeland. Fotograaf Pelle Crépin nam het werk voor zijn rekening en fotografeerde het meer vanuit verschillende omliggende gebieden. De toren op de foto is gelegen in Castlerigg.


The Horrors - Skying

The Horrors – Skying

Op het derde album van The Horrors brengen ze hun rocksound in langdurende nummers op een achtergrond van synths. Fotograaf Neil Krug bracht de band in beeld in kleurrijke composities met de inkomende lichtstralen.


Bat for Lashes - The Haunted Man

Bat for Lashes – The Haunted Man

Natasha Khan beter bekend als Bat for Lashes bracht in 2012 haar derde album uit genaamd The Haunted Man. Het album deed het goed in de verschillende hitlijsten wereldwijd. Op de albumhoes zien we Natasha naakt met eveneens een naakte man om haar heen. Ze deed dit als hommage aan artiesten zoals Patti Smith.


Steven Wilson - The Raven That Refused to Sing

Steven Wilson – The Raven That Refused to Sing

Steven Wilson kennen we vooral als frontman van de progressieve rockband Porcupine Tree. Deze multi-instrumentalist en zanger bracht al twee soloalbums uit voordat in 2013 dit indrukwekkende album verscheen. De hoes is ontworpen door de Britse Carl Glover die ontwerpen maakt voor cd- en lp-hoezen.


Nick Cave & The Bad Seeds - Push the Sky Away

Nick Cave & The Bad Seeds – Push the Sky Away

Nick Cave kent een lange en succesvolle carriére die begon begin jaren tachtig in The Birthday Party. Met The Bad Seeds bracht hij in 2013 alweer het vijftiende album uit. Het album toonde aan dat Nick nog altijd sterke poëtische nummers kon afleveren. Op de hoes zien we hem samen met zijn vrouw, waarbij hij een luik opent om haar in het daglicht te zetten.


Manic Street Preachers - Journal for Plague Lovers

Manic Street Preachers – Journal for Plague Lovers

De Manic Street Preachers kennen een lange loopbaan die begon in de jaren tachtig. Via successen zoals Motorcycle Emptiness en If You Tolerate This Your Children Will Be Next bouwden ze hun bekendheid uit. In 2013 verscheen alweer het negende album, met een hoes waarop een origineel schilderij van Jenny Saville te zien is. Supermarkten in het Verenigd Koninkrijk voorzagen de cd van een extra hoes aangezien ze de hoes ongepast vonden, tot verbazing van frontman James Bradfield.


The Game - Jesus Piece

The Game – Jesus Piece

Hiphop artiest The Game kennen we van zijn vele samenwerkingen met artiesten zoals Dr. Dre en 50 cent. Zijn vijfde studioalbum verscheen eind 2012 en werd positief ontvangen door de critici. De hoes waarop een donkere Jezus te zien is zorgde voor veel ophef door de tatoeage, bandana en het kruis die zichtbaar zijn.


Bon Iver - Bon Iver, Bon Iver

Bon Iver – Bon Iver, Bon Iver

De Amerikaanse band Bon Iver bracht in 2011 hun tweede album uit. Het album ging razendsnel in grote hoeveelheden over de toonbank. Gregory Euclide ontwierp de hoes met verschillende dimensies. Het is een foto van een tekening van een landschap die Gregory ontwierp.


Editors - The Weight of Your Love

Editors – The Weight of Your Love

The Editors kan worden beschouwd als één van de succesvolste Engelse rockbands van het afgelopen decennia. Deze lijn trokken ze in 2013 door met vierde studioalbum The Weight of Your Love, ondanks de wisselende kritieken. De hoes is ontworpen door Charles Emerson, die veelvuldig bloemen verwerkt in zijn ontwerpen.


Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist