Platenzaken Rotterdam

Platenzaken Rotterdam

Rotterdam staat weer volop in de spotlights nu de modernisering steeds meer vorm krijgt in de binnenstad.  Struinend door de drukke winkelstraten vind je ontspanning in de vele platenzaken. Het aanbod is zeer divers, waardoor er in alle soorten muziekstijlen genoeg te vinden is.

Aan de sfeervolle nieuwe binnenweg bevinden zich verschillende platenzaken waaronder De Plaatboef. Deze platenzaak kent een uitgebreide collectie in alle soorten genres. Zo is er een groot aanbod aan nieuw uitgekomen vinyl te vinden en zijn artiesten van de afgelopen jaren goed vertegenwoordigd. In de kelder is een uitgebreide collectie aan tweedehands vinyl te vinden die tegen voordelige prijzen worden verkocht. Naarmate de bakken leeg raken worden de prijzen verlaagd en op een gegeven moment weer aangevuld met meer materiaal. Altijd leuk om hier wat in rond te snuffelen op zoek naar die ene plaat. Op de bovenste verdieping is het grootste aanbod te vinden aan tweedehands materiaal, gesorteerd per artiest en genre. Het personeel is altijd in voor een praatje en is continue bezig met het aanvullen van alle muziek. Dat er af en toe een chaos ontstaat draagt bij aan de sfeer in de platenzaak. De uitgebreide collectie en de uitstraling maken een bezoek altijd de moeite waard.

De Plaatboef Rotterdam

Schuin aan de overkant van de Plaatboef bevindt zich Demonfuzz Records. De platenzaak heeft een duidelijke en strakke inrichting en alle muziekstijlen en artiesten staan netjes gesorteerd. Het aanbod is groot en Alex is altijd in voor een praatje over het muziekaanbod en de vele artiesten.. Er zijn voornamelijk goed onderhouden platen te vinden en altijd een beperkt deel met wat goedkopere platen. Ook in deze winkel zijn er in alle soorten genres platen te vinden van rock, jazz tot aan dance. Netjes ingedeeld en met bijzonder platen aan de muur is de uitstraling ook zeker niet verkeerd.

Demonfuzz Rotterdam

In een zijstraat van de nieuwe binnenweg is de Vinylspot te vinden. De platenzaak is vooral gericht op de genres jazz, reggae en funk. De kwaliteit van de lp’s zijn van een wat hoger niveau, wat ook in de prijs terug te zien is. De zaak is netjes ingedeeld en kent ook een gedeelte met apparatuur zoals platenspelers, boxen en versterkers. Naast de al genoemde muziekstijlen is er ook een groot aanbod aan klassieke- en popplaten te vinden voor een wat goedkopere prijs. De bakken met collectors items bevatten bijzondere platen die wat zeldzamer zijn.

Vinylspot Rotterdam

Wat verderop aan de nieuwe binnenweg vinden we Triple Vision, een platenzaak met beperkte opening maar op afspraak vaak te bezoeken is. Sinds de jaren negentig richt de winkel zich vooral op dance genres zoals techno, drum & bass en house. Het aanbod hierin is zeer divers en voor liefhebbers van deze stijlen is er dan ook genoeg te vinden. Tegenwoordig zijn ze ook actief geworden met hun online shop waar veel platen te vinden zijn.

Tripple Vision Rotterdam

In het verlengde van de nieuwe binnenweg naar het centrum toe is de oude binnenweg te vinden. Net als de nieuwe binnenweg sfeervol met zijn winkeltjes, cafés en muziek. Aan deze straat is Velvet Music gevestigd, een bekende platenwinkel die in meer plaatsen in Nederland gevestigd is. Velvet heeft de nieuwste platen en ook heruitgaven van oudere albums.

Velvet Rotterdam

Aan de drukke centrumstraat de meent is de platenzaak Songs for Sale te vinden. Deze winkel is al meer dan tien jaar actief en heeft een groot aanbod aan vinyl in alle soorten genres. Alles is netjes ingedeeld en overzichtelijk verdeeld over de winkel. Naast een deel dat op alfabet gesorteerd staat zijn er ook indelingen in verschillende genres te vinden. Ook in deze platenzaak is er een gedeelte ingeruimd voor goedkopere tweedehandsplaten die van goede kwaliteit zijn. Een goede optie om te bezoeken als je niet echt op zoek bent in een specifieke muziekstijl. Er is ook genoeg ander materiaal in de vorm van cd’s en dvd’s te vinden. Het koppel die de zaak runt zijn altijd in voor een praatje en de klanten en de sfeer staan hier centraal.

Songs For Sale Rotterdam

Ten noorden van het centraal station is de platenwinkel In- en Verkoop te vinden. Kenmerkend voor deze winkel zijn de hoog opgestapelde platen waar de eigenaar precies weet waar welke artiesten te vinden zijn. Dit komt de kwaliteit niet helemaal ten goede, maar voor een schappelijke prijs kan je de platen wel meenemen. Een klein stukje verder vinden we aan de Walenburgerweg Hitsound Records. In deze sfeervolle platenzaak is alles op het gebied van de country muziek te vinden, zowel in plaat als cd vorm. Daarnaast zijn er nog aangrenzende muziekstijlen te vinden en is ook het muziekmateriaal op dvd goed vertegenwoordigd. Ten Noord-Oosten van het centraal station vinden we aan de hofbogen Clone Records, een kleine winkel met een verscheidenheid aan vinyl. In alle dancestijlen is wel wat te vinden, onder andere in disco, electro en techno.

Thatz-it is te vinden in het Noorden van Rotterdam en kenmerkt zich door het uitgebreide aanbod van vinyl vanaf de jaren negentig tot nu. Het merendeel is house muziek en genres die hiervan zijn afgeleidt. Daarnaast is er ook een deel met pop- en soulmuziek te vinden in de winkel. De platen zijn netjes ingedeeld in grote houten bakken en met de draaitafels bij de hand kan je de platen gelijk beluisteren. In Overschie is nog een winkel te vinden met de naam Blues & Rock Records. Zoals de naam het al zegt zijn er vooral de blues en rock platen te vinden. Daarnaast nog meer bijpassende stijlen zoals Rockabilly, Country en Western. Nieuwe en oude platen van wisselende kwaliteit maar ook collectables zijn hier aanwezig. De winkel ziet er netjes uit en de eigenaar heeft een grote kennis van deze muziekstijlen.

Jas Rock & Blues

Meer Platenzaken >>>

Over Hugo van den Bos

Hugo van den Bos
Als muziek- en vinylliefhebber ontwikkelde ik in 2011 de site Platendraaier, om een overzichtelijk platform te bieden met informatie over platenbeurzen, platenzaken en bijzondere hoezen. In de loop van de jaren zijn hier diverse onderdelen bijgekomen zoals een concertagenda, een lijst van poppodia en een overzicht van verschenen muziekdocumentaires. Eind 2013 startte ik de muziekblog, waarop door mij geschreven albumrecensies, concertverslagen, muzieklijstjes en artikelen over platenzaken te vinden zijn. Andere activiteiten: ontwerpen en programmeren van websites, backpacken door verre oorden, bekijken van complexe films, actief meedenken bij tv quizzen, kilometers vreten op de mountainbike en als wandelaar, drinken van kwaliteitskoffie, smikkelen van de binnen- en buitenlandse keuken en genieten van speciaalbieren.

Lees ook eens

Final 500 Records Revere

Final 500 Records

Met Final 500 Records is Nederland per heden een platenlabel rijker, dat elk kwartaal een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Inhoud is beschermd!