Popeye Hengelo

Platenzaken top 10: 1 – Popeye Hengelo

Platendraaier presenteert de 1e editie van de Platenzaken top 10, de lijst met dé platenzaken van Nederland. In de maand november hebben bezoekers massaal een stem uitgebracht op hun favoriete platenzaak. Hierbij hebben ze rekening gehouden met de service, het aanbod, de uitstraling en de prijs/kwaliteit verhouding.

Popeye in Hengelo mag zich de winnaar noemen van de eerste editie van de Platenzaken Top 10. Johan is een icoon in de wereld van platenzaken, die alles voor zijn klanten overheeft. Handgetekende cadeaubonnen, een groot aanbod in alternatieve muzieksoorten en een ouderwetse sfeer zorgen ervoor dat Popeye de terechte winnaar is geworden in de Platenzaken Top 10.

Service: Popeye is Johan, de wandelende muziekwikipedia die alles voor zijn klanten overheeft. De klant is hier koning, muziekmateriaal ligt al voor je klaar bij binnenkomst aangevuld met de nodige tips en advies. Liever eerst een muziekalbum thuis luisteren voordat je hem koopt? geen probleem bij Popeye. Zelfs een onverwachts bezoek van Johan om muziek bij je thuis af te leveren is geen uitzondering. De klantenkennis van Johan is enorm en hij gaat tot het uiterste om muziekmateriaal voor zijn klanten te krijgen. De handgetekende cadeaubonnen zorgen voor dat extraatje dat alleen hij kan geven. Er  is altijd tijd voor een muziekpraatje met een kop koffie erbij en ondertussen reageert hij ook nog even op de social media kanalen.

Aanbod: Uiteraard mag je niet anders verwachten dan dat Popeye vinyl, cd’s en dvd’s in huis heeft. De zaak is vooral sterk in de alternatieve muziek en hier kun je dan ook vele pareltjes in ontdekken. Voor Southern Rock, Americana, Punk, Blues & Metal ben je hier aan het juiste adres. Zowel lokale artiesten als internationale artiesten zul je tegenkomen in het muziekaanbod van de winkel. Als er iets niet aanwezig is vanwege de beperkte winkelruimte dan wordt er alles gedaan om het bij de klant te krijgen, met een persoonlijk berichtje erbij. Merchandise artikelen zoals t-shirts, posters en caps tref je ook in kleine aantallen in de winkel aan.

Uitstraling: Je treft hier de sfeer van een echte ouderwetse platenzaak aan. De geordende chaos met overal bakken met muziekmateriaal zorgen voor een huiselijke sfeer. Je proeft hier pure nostalgie waarbij je een reis terug in de tijd maakt. De etalage met zijn vinyl en cd’s en de muziek nodigen je uit om naar binnen te gaan. Misschien niet altijd even makkelijk om een plaat te vinden, maar Johan weet precies waar wat in de winkel te vinden is. Sinds het ontstaan van de platenzaak is er niet veel veranderd, waardoor Popeye een unieke platenzaak is geworden.

Prijs/Kwaliteit: Niet de goedkoopste in zijn soort maar dit is voor de bezoekers geen enkel probleem. De service en de sfeer zorgen ervoor dat klanten bereidt zijn enkele euro’s extra te betalen. Als onafhankelijke platenzaak doet Johan zoveel voor zijn klanten dat niemand zich hier druk om maakt. De kwaliteit van al het muziekmateriaal die tegenover de prijs staat is meer dan goed te noemen. Als het vinyl of de cd je niet bevalt dan kun je het zonder problemen terugbrengen.

Popeye Hengelo

Volledige lijst >>>

Over Hugo van den Bos

Hugo van den Bos
Als muziek- en vinylliefhebber ontwikkelde ik in 2011 de site Platendraaier, om een overzichtelijk platform te bieden met informatie over platenbeurzen, platenzaken en bijzondere hoezen. In de loop van de jaren zijn hier diverse onderdelen bijgekomen zoals een concertagenda, een lijst van poppodia en een overzicht van verschenen muziekdocumentaires. Eind 2013 startte ik de muziekblog, waarop door mij geschreven albumrecensies, concertverslagen, muzieklijstjes en artikelen over platenzaken te vinden zijn. Andere activiteiten: ontwerpen en programmeren van websites, backpacken door verre oorden, bekijken van complexe films, actief meedenken bij tv quizzen, kilometers vreten op de mountainbike en als wandelaar, drinken van kwaliteitskoffie, smikkelen van de binnen- en buitenlandse keuken en genieten van speciaalbieren.

Lees ook eens

CD Vanderveen Assen

Platenzaken Top 10 2015: 4. Muziekafdeling Vanderveen – Assen

Gedurende de maand november hebben bezoekers van de website een stem uitgebracht op hun favoriete …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Inhoud is beschermd!