Sounds Venlo

Platenzaken Top 10 2015: 1. Sounds – Venlo

Gedurende de maand november hebben bezoekers van de website een stem uitgebracht op hun favoriete platenzaak, hierbij hebben ze rekening gehouden met de service, het aanbod, de uitstraling en de prijs/kwaliteit verhouding. Dit jaar streden er 180 Nederlandse platenzaken mee om de eindzege. De verkiezing wordt georganiseerd om de platenzaken een steuntje in de rug te geven in de moeilijke tijden die de fysieke winkels doormaken.

Sounds in Venlo weet zich met zijn veelzijdige muziekaanbod, de klantgerichte service, enthousiaste medewerkers en de nette indeling te kronen tot winnaar van de verkiezing. Vorig jaar behaalde de platenzaak een 2e plek, maar het enthousiasme van de klanten en de prachtig ingerichte etalages maken het de muziekplek van Nederland.

Tegen de grens van Duitsland is het fraai ogende Venlo een prima plek voor elke muziekliefhebber. Het enorme aanbod aan vinyl, cd’s en muziek dvd’s is te vinden op de twee verdiepingen die het pand van Sounds rijk is. De platenliefhebbers spreken hun enthousiasme uit over de aparte vinylafdeling en de vele muziekstijlen die te vinden zijn in de platenzaak. Het personeel is vakkundig en van alle kennis voorzien om ook maar de meest alternatieve artiesten een plekje te geven. In alle rust rondkijken is in de zaak geen probleem, de sfeer en de nette inrichting maken het de ideale plek om je uren te laten dwalen in de muziek. Met het eetcafé aan de achterkant is er een plek gecreëerd om even bij te komen van alle muzikale invloeden. Prijs en kwaliteit vormen in combinatie muziek voor elke portemonnee en de bijkomende service brengt net dat beetje extra om elke klant zich thuis te laten voelen. Ook voor optredens van regionale en nationale artiesten is het de ideale plek, met een podium in de zaak. De wandelende muziekencyclopedieën, het gigantische aanbod en de prettige indeling en uitstraling maken van Sounds de winnaar van de 2015 editie van de Platenzaken Top 10.

Winnaar Sounds Venlo

Enkele motivaties van stemmers:

In de bedrijvenwereld spreekt men wel eens van een 9+ organisatie: “de onderneming die volledig gebouwd is op het fundament van klantbeleving”. Ik kan geen betere beschrijving geven van Sounds Venlo dan deze. Dit is zoveel meer dan alleen maar een platenzaak. Als muziekliefhebber voel je, je als een kind in een pretpark wanneer je Sounds Venlo binnentreedt. Ze hebben een aanbod Vinyl waar menig platenbeurs jaloers op zou zijn! Klantvriendelijke medewerkers die allen een passie hebben voor muziek. En als Sounds het niet heeft, kunnen ze het altijd nog bestellen. Sounds doet haar naam eer aan, hier draait het ook echt om ‘geluiden’, oftewel muziek!

Prachtige grote winkel. Personeel is erg vriendelijk en heeft verstand van alles wat verkocht wordt. Nauw betrokken bij veel culturele evenementen in de stad. Veel instore optredens en een enorm aanbod aan titels. En mocht er toch een plaat ontbreken, dan wordt deze zo snel mogelijk besteld zonder extra kosten. De prijzen zijn in vergelijking met veel sites erg gunstig.

Leuke, gezellige zaak met een enorme collectie cd’s, muziek dvd’s en lp’s, waarbij de bovenverdieping vol staat met tweedehands lp’s. Regelmatig live optredens, kortom een zaak waar je gewoon een paar genoeglijke uren al snuffelend kunt doorbrengen. Even pauzeren? Achterin de zaak bevindt zich een gezellig horecagedeelte waar je onder het genot van lekkere muziek iets kunt eten en drinken. Top !!

Geweldige mensen, en ook nog eens wandelende muziekencyclopedieën. Als ze het hier niet weten, kun je het vergeten. Ik heb al heel veel winkels over de hele wereld gezien, en er zaten fantastische platenzaken bij, maar er is maar een record store heaven…: Sounds Venlo.

Super zaak. Zeer klantvriendelijk en altijd gezellig en vol verrassingen. Groot assortiment en vaak live optredens. Een 10 met een griffel. Kom hier al van kleins af aan.

Top zaak….zeer uitgebreid assortiment op cd en vinyl. Goede service door zeer gemotiveerd personeel. Al vanaf hun opening begin jaren 80 een vaste klant ! In mijn ogen zeker de beste zaak van Nederland.

Alles klopt in deze winkel: het onwaarschijnlijk grote aanbod, het industriele interieur, het behulpzame en deskundige personeel, de bediening en de gouden vondst van de combi met een eetzaak. Heb ik in NL nog niet beter aangetroffen. Zeg/vind ik niet vaak: om die reden, blij dat ik ook in Venlo woon.

Sounds is een perfecte platenzaak vanwege het grote aanbod, vriendelijk personeel, klantgerichtheid, tweedehands, en de gelegenheid om wat te drinken met eventuele live muziek. Ik woon in Zaandam, maar reis graag zo nu en dan met een volle knip richting Venlo!

Uitslag Platenzaken Top 10 2015

Over Hugo van den Bos

Hugo van den Bos
Als muziek- en vinylliefhebber ontwikkelde ik in 2011 de site Platendraaier, om een overzichtelijk platform te bieden met informatie over platenbeurzen, platenzaken en bijzondere hoezen. In de loop van de jaren zijn hier diverse onderdelen bijgekomen zoals een concertagenda, een lijst van poppodia en een overzicht van verschenen muziekdocumentaires. Eind 2013 startte ik de muziekblog, waarop door mij geschreven albumrecensies, concertverslagen, muzieklijstjes en artikelen over platenzaken te vinden zijn. Andere activiteiten: ontwerpen en programmeren van websites, backpacken door verre oorden, bekijken van complexe films, actief meedenken bij tv quizzen, kilometers vreten op de mountainbike en als wandelaar, drinken van kwaliteitskoffie, smikkelen van de binnen- en buitenlandse keuken en genieten van speciaalbieren.

Lees ook eens

Free Music Gouda

Platenzaken Top 10 2015: 5. Free Music – Gouda

Gedurende de maand november hebben bezoekers van de website een stem uitgebracht op hun favoriete …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *