Music Machine Sittard

Platenzaken Top 10 2015: 2. Music Machine – Sittard

Gedurende de maand november hebben bezoekers van de website een stem uitgebracht op hun favoriete platenzaak, hierbij hebben ze rekening gehouden met de service, het aanbod, de uitstraling en de prijs/kwaliteit verhouding. Dit jaar streden er 180 Nederlandse platenzaken mee om de eindzege. De verkiezing wordt georganiseerd om de platenzaken een steuntje in de rug te geven in de moeilijke tijden die de fysieke winkels doormaken.

Oude tijden herleven doet men in Music Machine in Sittard met het enthousiasme en de gedrevenheid van het drietal Rino, Jan & Bart. Het brede assortiment in muziek en aanverwante artikelen, de goede service en de regelmatige optredens maken het een klein paradijsje voor de muziekliefhebber, goed voor een 2e plek in de Platenzaken Top 10 van 2015.

Het aanbod van Music Machine beperkt zich niet alleen maar tot vinyl en cd’s (zowel nieuw als tweedehands), maar gaat nog een stapje verder met concertkaarten, merchandise, platenspelers en kleding. De medewerkers en tevens grote muziekliefhebbers zijn in elk genre thuis en de klanten die naar de platenzaak komen hebben hierdoor de meest uiteenlopende muzikale interesses. Met een hoogwaardig bakje koffie wordt hier zowel nieuw als oud werk besproken en komen er regelmatig bandjes een optreden geven. De beperkte ruimte maakt dat het personeel zonder probleem muziek bijbesteld. Volgend jaar bestaat de platenzaak 25 jaar en met trots mogen ze zeggen dat ze nog steeds tot de top behoren in het aanbod van platenzaken in Nederland.

Enkele motivaties van stemmers:

Hier kan men terecht voor die muziek die net niet bij grote publiek bekend is, maar mainstream is ook aanwezig. De kennis en service hier bij music machine is ongekend, ze weten wat er is, wat er komt en waar het is te vinden in de zaak. De moeite die men doet om je te helpen, maar ook te adviseren is geweldig. Vaak genoeg met muziek thuisgekomen van voor mij onbekende artiesten die me werden aanbevolen en echt geweldig zijn. De zaak ziet er ook vintage uit voor mij, in mijn jonge jaren was de platenzaak waar ik toen mijn muziek kocht ook zo ingericht, maar nu is het allemaal zo steriel. Hier ruikt en smaakt het bij wijze van spreken naar muziek, je ogen krijgen de volle lading wat er allemaal te krijgen is en zelfs doordat het er zo druk uitziet straalt het rust en ook liefde uit voor muziek van de eigenaren. Als iemand ooit in Sittard is moet men zeker als muziekliefhebber een bezoekje brengen aan deze zaak, gewoon om even te proeven en met eigen ogen te zien wat muziek betekend voor music machine.

Music Machine heeft een zeer uitgebreid assortiment en veel kennis van zaken. De uitstraling van de winkel is heel gezellig en een paradijs voor de serieuze muziekliefhebber. Er is een goede prijs/kwaliteit verhouding. De medewerkers kennen hun klanten en hebben altijd een goed muziek advies om uit het enorme aanbod toch een goede keus te maken. Kortom een top zaak met medewerkers die altijd klaar staan voor een praatje, goed advies en een kopje koffie.

Absoluut te gekke zaak. Hier is alles mogelijk. Veel klanten noemen deze winkel dan ook “Vrijstaat Music Machine”. Qua kennis en assortiment scoort deze winkel heel hoog. De eigenaren en de mensen die hier werken zijn zelf “muziekgek”. De prijzen van de nieuwe platen/cd’s zijn gemiddeld. Op de tweedehands afdeling zijn heel veel koopjes uit te halen. Daar liggen de prijzen beduidend onder het gemiddelde. Ze verkopen buiten alle genres muziek, met natuurlijk een specialisatie voor de apartere genres, ook veel Hardcore/Gabber platen en kleding. Het is geweldig om te zien hoe vaak een Gabber, een Rasta en een Metalhead zij aan zij plaatjes staan te luisteren bij Music Machine aan de balie, onder het genot van een bakkie koffie. Deze zeer gezellige en stijlvol ingerichte winkel is hét schoolvoorbeeld van één van de mooiste gezegdes ooit: “Muziek verbroederd”! Top zaak!

Music Machine weet op een klein aantal vierkante meters een prachtig aanbod te realiseren. De collectie is divers. Het personeel deskundig. Daarnaast bieden ze voor de vinyl fanaat ook vaak 2de hands apparatuur aan met deskundig advies. Ze kennen de muziekwereld en organiseren ook vaak concerten bij de buren.

Freistaat Music Machine! Dat is een verhaal apart. Ik kom beroepsmatig over de hele wereld, maar deze mensen weten me toch altijd weer te verrassen met de leukste bands die ik niet ken. De kennis van de kerels die hier werken is limitless. Van Sixties tot Jazz en van Reggae tot Gabber. Die zijn van alles op de hoogte. Je maakt hier de gekste taferelen mee. Een oud vrouwtje dat een cd’tje komt bestellen wordt vriendelijk voorgelaten door een vervaarlijk uitziende Gabber met zijn handen vol met Aussie jasjes en Ruffneck platen. Rolstoelers die door vaste klanten de winkel in worden gedragen om te shoppen. Geweldig. Als je hier binnen stapt ben je part of the family. Ongeacht leeftijd of muzikale voorkeur. Deze mensen zijn ook uitermate muzikaal actief buiten hun winkel. Ze organiseren concerten, mini-festivals, hebben een eigen platenlabel (Music Machine Records) waarop internationale bands zitten (the Slackers, Jaya The Cat, the Paladins) en Rino betrap ik vaak om 1.00 uur op Facebook om mensen nog muzikale tips te geven. Toffe winkel om te zien ook. Designbakken en een mooie uitstraling. Iedere vierkante centimeter is benut en overal vind je muzikale lekkernijen. Een unicum in Nederland.

Uitslag Platenzaken Top 10 2015

Over Hugo van den Bos

Hugo van den Bos
Als muziek- en vinylliefhebber ontwikkelde ik in 2011 de site Platendraaier, om een overzichtelijk platform te bieden met informatie over platenbeurzen, platenzaken en bijzondere hoezen. In de loop van de jaren zijn hier diverse onderdelen bijgekomen zoals een concertagenda, een lijst van poppodia en een overzicht van verschenen muziekdocumentaires. Eind 2013 startte ik de muziekblog, waarop door mij geschreven albumrecensies, concertverslagen, muzieklijstjes en artikelen over platenzaken te vinden zijn. Andere activiteiten: ontwerpen en programmeren van websites, backpacken door verre oorden, bekijken van complexe films, actief meedenken bij tv quizzen, kilometers vreten op de mountainbike en als wandelaar, drinken van kwaliteitskoffie, smikkelen van de binnen- en buitenlandse keuken en genieten van speciaalbieren.

Lees ook eens

Free Music Gouda

Platenzaken Top 10 2015: 5. Free Music – Gouda

Gedurende de maand november hebben bezoekers van de website een stem uitgebracht op hun favoriete …

2 Reacties

  1. Willy de Jong

    Music Machine heeft inderdaad een groot aanbod in genres. De medewerkers bieden een goede service en zijn nooit verlegen om een praatje. Grote nadelen zijn wel dat de hoezen van cd’s (en soms de cd’s) vaak beschadigd zijn doordat ze NIET in plastic verpakt/verzegeld zijn. In het algemeen zijn de cd’s duurder dan andere cd-zaken in Limburg. Het interieur oogt erg gedateerd en een nieuwe ”make over” zou een verfrissende en uitnodigende look kunnen hebben. Verder heb ik niets tegen muziekhebbers die roken maar een goede afzuigsysteem zou een goede aanvulling zijn voor de zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *