Variaworld Deventer

Platenzaken top 10 2015: 3. Variaworld – Deventer

Gedurende de maand november hebben bezoekers van de website een stem uitgebracht op hun favoriete platenzaak, hierbij hebben ze rekening gehouden met de service, het aanbod, de uitstraling en de prijs/kwaliteit verhouding. Dit jaar streden er 180 Nederlandse platenzaken mee om de eindzege. De verkiezing wordt georganiseerd om de platenzaken een steuntje in de rug te geven in de moeilijke tijden die de fysieke winkels doormaken.

De oude straatjes in het stadscentrum van Deventer vormen de perfecte plek voor liefhebbers van muziek. In de Kleine Overstraat vinden we de platenzaak Variaworld, waar met de altijd enthousiaste Wilco de Bruin aan het roer de klanten op hun wenken bediend worden. De goede service, het uitgebreide assortiment en het oude vertrouwde platenzaak gevoel zorgen voor een 3e plek in de Platenzaken Top 10 van 2015.

Eigenaar Wilco rijdt wekelijks stad en land af om platencollecties te zoeken, die hij dan weer in de platenzaak en op beurzen aanbiedt. Dit levert een wekelijks wisselend aanbod op, in zowel de koopjesafdeling als in de collector items. Het aanbod in zowel cd’s, vinyl als dvd’s bestaat uit de meest uiteenlopende genre’s. De medewerkers zetten zich met hun grote kennis in om zowel goede service, een breed aanbod (ook bekers, tassen & shirts van muzikanten) als instore optredens te verzorgen in de winkel. Met het mooie pand, hun vernieuwde webshop en het steeds veranderende aanbod vestigt Variaworld zich in de top 3 van platenzaken.

Enkele motivaties van bezoekers:

Heel fijn assortiment nieuwe en tweedehands platen. Altijd gezellig kletsen met de grote baas of met andere vinylofiele klanten. Ik probeer er hoogstens een keer per maand te komen omdat het er veel te leuk is en ik nooit met ‘maar’ 1 plaat de winkel uit loop. Ik begin meestal bij het nieuwe vinyl en de andere helft van mijn stapel aanwinsten komt meestal uit de eurobakken. Dus of ik nu met volle of bijna lege portemonnee binnenstap, ik slaag bij Variaworld altijd!

Veruit de beste platenzaak van NL, kom er bijna elke week en elke week is het weer verassend welke partij Wilco nu weer heeft aangeboord. Van obscure psychedelica, vloeiende soul, rauwe hiphop, en alle andere stijlen die je maar kan bedenken. Topzaak!

Eigenaar en personeel zorgen ervoor dat je het gevoel krijgt welkom te zijn en je thuis te voelen. Echt het gevoel van de jaren 80 en 90 waarin vinyl en cd belangrijk was. Ruime keuze en voor elke portemonnee is er iets aanwezig. En een lekker bakkie koffie met een goed gesprek. Kortom: een platenzaak waar je met veel plezier naar toe gaat en met een ruime keuze. Aanwinst voor de regio!

Het is een hele leuke winkel om naar toe te gaan, de service is daar zo vriendelijk, te gek! Verder ziet de winkel er echt uit als een platenwinkel wat het natuurlijk af maakt. Ook zijn de prijzen prima, ik denk nooit: dat is mij te duur. Dit is waarom ik dit de beste platenwinkel vind!

Heerlijke sfeer, veel nieuwe platen en de tweedehands collectie is significant en divers en wordt geregeld ververst. En Wilco is een baas.

Uitslag Platenzaken Top 10 2015

Over Hugo van den Bos

Hugo van den Bos
Als muziek- en vinylliefhebber ontwikkelde ik in 2011 de site Platendraaier, om een overzichtelijk platform te bieden met informatie over platenbeurzen, platenzaken en bijzondere hoezen. In de loop van de jaren zijn hier diverse onderdelen bijgekomen zoals een concertagenda, een lijst van poppodia en een overzicht van verschenen muziekdocumentaires. Eind 2013 startte ik de muziekblog, waarop door mij geschreven albumrecensies, concertverslagen, muzieklijstjes en artikelen over platenzaken te vinden zijn. Andere activiteiten: ontwerpen en programmeren van websites, backpacken door verre oorden, bekijken van complexe films, actief meedenken bij tv quizzen, kilometers vreten op de mountainbike en als wandelaar, drinken van kwaliteitskoffie, smikkelen van de binnen- en buitenlandse keuken en genieten van speciaalbieren.

Lees ook eens

Free Music Gouda

Platenzaken Top 10 2015: 5. Free Music – Gouda

Gedurende de maand november hebben bezoekers van de website een stem uitgebracht op hun favoriete …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *