Free Music Gouda

Platenzaken Top 10 2015: 5. Free Music – Gouda

Gedurende de maand november hebben bezoekers van de website een stem uitgebracht op hun favoriete platenzaak, hierbij hebben ze rekening gehouden met de service, het aanbod, de uitstraling en de prijs/kwaliteit verhouding. Dit jaar streden er 180 Nederlandse platenzaken mee om de eindzege. De verkiezing wordt georganiseerd om de platenzaken een steuntje in de rug te geven in de moeilijke tijden die de fysieke winkels doormaken.

Voor een stad met een grote historische waarde als Gouda is het jammer om te zien dat er nog maar zo weinig plekken met een aanbod in muziek over zijn. Gelukkig weet Free Music het niveau op peil te houden met de vakkundige kennis, zowel muziek als hoogwaardige luisterapparatuur en de vele instore optredens. De platenzaak in het oude pand stoomt hiermee op naar de 5e plek in de Platenzaken Top 10 van 2015.

De vakkundige kennis op zowel het gebied van muziek als bijbehorende geluidsapparatuur en het enthousiasme van de medewerkers geven de klanten een goed gevoel bij binnenkomst. Op het gebied van muziek zijn er zowel cd’s, dvd’s als vinyl te vinden. De ingerichte hifi luisterruimte maakt het mogelijk de kwaliteit van de apparatuur te beoordelen en een keuze uit de ruime selectie te maken. Er worden regelmatig instore optredens gegeven, waar bekende nationale bands te vinden zijn. Het historische pand kent van binnen een geordende indeling en er worden gemiddelde prijzen gehanteerd. Met de persoonlijke benadering en de breedte aan muziekstijlen weet Free Music zich staande te houden in de top 10.

Enkele motivaties van stemmers:

Een van de leukste winkels van Gouda, de medewerkers weten veel van diverse muziekstromingen, ze zijn enthousiast, staan klaar met koffie. Je gaat met een glimlach de winkel uit. Ze hebben een uitgebreide keuze aan popmuziek, jazz en klassiek en een mooie vinylcollectie. De winkel ziet er verzorgd uit, en ze hebben ook nog een mooie selectie aan hifi met een brede keuze aan o.a. Platenspelers. Prijs/kwaliteit is okay, zeker gezien de service die je krijgt.

Persoonlijk, goed aanbod in alternatieve muziek en minstens zo belangrijk: geweldige instores en daarmee podium voor upcoming Nederlandse bands. FreeMusic Gouda heeft een kwaliteitsneus voor deze bands, iedere instore is daarmee een must en altijd verrassend. Geweldig op zaterdagmiddag, vinyl speuren en met een instore en biertje nieuwe live sounds @ music ontdekken. Hulde & topprestatie!!!

De evenementen die ze organiseren, de zeer actieve instelling, de ongelofelijke kennis van zaken, nieuwsbrief, vriendelijke behulpzame bediening, intieme karakter.

Free-music is als thuiskomen, altijd up to date aanbod, ze kennen mijn voorliefdes, kopje koffie kan, geen moeite teveel en altijd vriendelijk en vrolijk. Ik kom er graag en bijna wekelijks.

Uitstekende zaak met heel veel kennis over een breed muziekgebied . Van middeleeuws klassiek , jazz ,via pop/rock naar speed metal. Kom daar nog maar eens om. Breede Cd en goed uitgebalanceerde nieuw Vinyl collectie. Bewust geen gebuikte Lp’s ,maar gaan voor de kwaliteit sinds 1968. Adviseren en verkopen ook betere geluidsapparatuur met bijzonder oog en oor voor het analoge. Vriendelijk ontvangst en advies, espresso altijd vers.En ten slotte ; doen al vele jaren aan goede instores , ook buiten RSD . Al veel daar gezien. Van Alamo Race Track, The Deaf, The Kik, Sue the Knight, Birth of Joy tot aan Kensington 3x toe. De muzikanten lijken wel vrienden van Free Music en zo wordt er ook met ze omgegaan. Je zou daar wel de hele dag willen zijn .Maar ja………..”

Uitslag Platenzaken Top 10 2015

Over Hugo van den Bos

Hugo van den Bos
Als muziek- en vinylliefhebber ontwikkelde ik in 2011 de site Platendraaier, om een overzichtelijk platform te bieden met informatie over platenbeurzen, platenzaken en bijzondere hoezen. In de loop van de jaren zijn hier diverse onderdelen bijgekomen zoals een concertagenda, een lijst van poppodia en een overzicht van verschenen muziekdocumentaires. Eind 2013 startte ik de muziekblog, waarop door mij geschreven albumrecensies, concertverslagen, muzieklijstjes en artikelen over platenzaken te vinden zijn. Andere activiteiten: ontwerpen en programmeren van websites, backpacken door verre oorden, bekijken van complexe films, actief meedenken bij tv quizzen, kilometers vreten op de mountainbike en als wandelaar, drinken van kwaliteitskoffie, smikkelen van de binnen- en buitenlandse keuken en genieten van speciaalbieren.

Lees ook eens

CD Vanderveen Assen

Platenzaken Top 10 2015: 4. Muziekafdeling Vanderveen – Assen

Gedurende de maand november hebben bezoekers van de website een stem uitgebracht op hun favoriete …

Een reactie

  1. Pingback: Free Music in de top 5 van de beste platenzaak van NL verkiezing!‏ | LivePicz.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *