Popmagazine Heaven 2017 4

In het nieuwe nummer van Popmagazine Heaven

In het nieuwe nummer van Heaven dat 9 juni verschijnt bovendien nog interviews met Nikki Lane, Gregory Page en Kyteman, en er is volop aandacht voor de albumklassieker Either/Or van Elliott Smith.

In de recensierubriek nieuwe albums van onder anderen John Mellencamp, Sam Baker, Garland Jeffreys, Father John Misty, Grandaddy, Anathema, Lloyd Cole, Kendrick Lamar, Robert Cray, Hauschka, Oumou Sangaré en Soweto Soul.

It is 50 years ago today. Op 1 juni 1967 verscheen Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Beatles en dus ook in Heaven ruim aandacht voor een van de invloedrijkste albums uit de geschiedenis van de popmuziek. Geen twintig (!) pagina’s zoals in sommige Engelse muziekbladen – maar er valt inderdaad genoeg over te zeggen. Op de cover prijkt het doorgroefde gelaat van Rodney Crowell.

We onderhielden de americana-veteraan over zijn prachtige nieuwe album Close Ties en over zijn vrouwen, onder wie Emmylou Harris. Van grand ol’ man gesproken, in het nieuwe nummer een interview met Jan Akkerman, onder meer over zijn moeizame relatie met Thijs van Leer. Spinvis – is dat inmiddels niet ook een veteraan – vertelt over zijn literaire inspiratiebronnen. Met  indierockers Spoon, singer-songwriter deluxe Thomas Dybdahl, live-sensatieMy Baby en werelddiva Oumou Sangaré luiden we het festivalseizoen feestelijk in. Kyteman heeft een nieuwe fascinatie: de analoge synthesizer.

Als altijd staan er in het blad ook nog eens meer dan 100 albumrecensies. Dit nieuwe nummer niet missen? Neem voor maandag 29 mei een abonnement.

Over Hugo van den Bos

Hugo van den Bos
Als muziek- en vinylliefhebber ontwikkelde ik in 2011 de site Platendraaier, om een overzichtelijk platform te bieden met informatie over platenbeurzen, platenzaken en bijzondere hoezen. In de loop van de jaren zijn hier diverse onderdelen bijgekomen zoals een concertagenda, een lijst van poppodia en een overzicht van verschenen muziekdocumentaires. Eind 2013 startte ik de muziekblog, waarop door mij geschreven albumrecensies, concertverslagen, muzieklijstjes en artikelen over platenzaken te vinden zijn. Andere activiteiten: ontwerpen en programmeren van websites, backpacken door verre oorden, bekijken van complexe films, actief meedenken bij tv quizzen, kilometers vreten op de mountainbike en als wandelaar, drinken van kwaliteitskoffie, smikkelen van de binnen- en buitenlandse keuken en genieten van speciaalbieren.

Lees ook eens

Top 5 muziekdocumentaires uit 2017

Top 5 muziekdocumentaires uit 2017

Door muziekdocumentaires leren we al jaren hoe albums tot stand zijn gekomen, artiesten tot het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *