Outkast – Ms. Jackson

Het succesvolle Hiphop duo Outkast bestaat uit André “André 3000” Benjamin en Antwan “Big Boi” Patton. Al bij het in 1994 verschenen debuutalbum Southernplayalisticadillacmuzik was het raak, met een verfijnde mix van funk, soul en hiphop. Met opvolgers ATLiens en Aquemini klommen ze nog een stapje hoger op de muziekladder. Van hun vierde album Stankonia vlogen er miljoenen over de toonbank. Niet geheel onterecht al luisterende naar B.O.B., So Fresh, So Clean en het alom geprezen Ms. Jackson. Het laatst genoemde nummer bevat naast een zeer toegankelijke beat een aanstekelijke mix tussen pianospel, rap en zang. De problemen die worden aangekaart beslaan de moeilijkheden die scheidingen met zich meebrengen. Gevoelens die tevens ter ore komen zijn de moeilijke relaties die het hiphop duo heeft gehad met de moeders van hun kinderen. Effectief is het nummer in de verbinding tussen gitaarpartijen, piano en de aanstekelijke zang.

I love your mom and everything, but see I ain’t the one who laid down
She wanna rib you up to start a custody war, my lawyers stay down
Shit you never got a chance to hear my side of the story we was divided
She had fish fries and cookouts for my child’s birthday I ain’t invited
Despite it, I show her the utmost respect when I fall through
All you, do is defend that lady when I call you, yeah

Artiest: Outkast
Nummer: Ms. Jackson
Jaar: 2000
Album: Stankonia
Tijdsduur: 5:01

Outkast - Ms. Jackson

Over Hugo van den Bos

Hugo van den Bos
Als muziek- en vinylliefhebber ontwikkelde ik in 2011 de site Platendraaier, om een overzichtelijk platform te bieden met informatie over platenbeurzen, platenzaken en bijzondere hoezen. In de loop van de jaren zijn hier diverse onderdelen bijgekomen zoals een concertagenda, een lijst van poppodia en een overzicht van verschenen muziekdocumentaires. Eind 2013 startte ik de muziekblog, waarop door mij geschreven albumrecensies, concertverslagen, muzieklijstjes en artikelen over platenzaken te vinden zijn. Andere activiteiten: ontwerpen en programmeren van websites, backpacken door verre oorden, bekijken van complexe films, actief meedenken bij tv quizzen, kilometers vreten op de mountainbike en als wandelaar, drinken van kwaliteitskoffie, smikkelen van de binnen- en buitenlandse keuken en genieten van speciaalbieren.

Lees ook eens

Lauryn Hill – The Miseducation of Lauryn Hill

Lauryn Hill – The Miseducation of Lauryn Hill (1998) 

‘Everybody can’t relate to balling and drinking Cristal and running around with a million chicks and driving a Bentley. Everybody can relate to heartache and love.’ – James Poyser, onder andere keyboardspeler op The Miseducation of Lauryn Hill.  Dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *